10mW FM Pemancar

~ 10mW FM Transmitter ~

-Taharan Pisanan-

Pemancar FM iki yaiku Tahap pertama menyang Transperter Watt FM sakabehe 1 tahap.

… Dianyari tanggal 30 Oktober 2002


Entuk Kaki Sampeyan

Yen sampeyan durung nate ngirim pemancar LPFM (frekuensi modulasi rendah), luwih becik kanggo miwiti proyek iki ... kanggo nyinaoni ilmu apa wae sing dibutuhake kanggo nggawe unit FM pertama.. lan uga njaluk tangan ' -on 'pengalaman. Sanajan Transmisi FM 10mW bakal koyone proyek sing gampang banget kaya sing bakal dakkandhakake, aja kesasar mikir yen kabeh mau bakal bener. Tembung 'prasaja' ing proyek iki, tegese mung sawetara komponen ing proyek sakabehe dibandhingake karo unit LPFM liyane. Tembung 'ringkes' ora ateges unit kasebut bakal mlaku lan dandy yen sampeyan wis rampung. Bisa isih angel banget yen unit kasebut bisa digunakake kanthi bener ... utawa kanggo perkara kasebut ... apa wae..nalika sampeyan pungkasane bisa ngicalake kabeh komponen ing papan lan aktif. Akeh variabel sing main ing lapangan vhf. Sing luwih dhuwur terus-terusan, luwih 'touchy' dadi unit kasebut. Aku wis menehi prosedur langkah-langkah nggawe unit 10mW. Penting banget ing proyek iki yaiku tetep setya kanggo saben komponen ... yaiku, substitusi ora diidini. Aku negesake manawa sampeyan nggunakake saben komponen sing wis dakkandhakake… lan ora nyasar. Yen sampeyan netepi cara sing tepat kanggo nggawe unit iki, sampeyan bisa entuk karya kasebut ing pungkasan sampeyan bakal luwih dhuwur. Lan yen sampeyan tetep sabar cedhak sampeyan ... sampeyan bakal paling bisa ndeleng unit kasebut paling apik! Sawise sampeyan wis nggawe unit kanthi apik lan sing dikarepake ... sampeyan bisa nerusake nambah tahapan kapindho ... unit 200mw banjur mengko, nomer telu, yaiku unit watt 7. Aku ngusulake keputusan sing wicaksana iki ing kasunyatan manawa aku wis nggawe telu ... lan wiwit sing paling dhisik yaiku sing apik!


IYen sampeyan wis kenal karo pemancar LPFM iki lan wis rampung kanthi apik, sampeyan bisa uga pengin mlumpat 10mW lan miwiti nganggo 200mW utawa 7 watter ... kabeh iku mung sampeyan. Nanging aku bakal ujar, minangka salah siji sing wis nggawe telung pemancar iki ... bakal dadi wicaksana kanggo miwiti wiwit wiwitan (yaiku, miwiti karo unit 10mW), lan banjur bisa kerja menyang pemancar sabanjure ... pengalaman tangan iku sejatine guru paling apik ing donya!

Ssaiki, kanca, sampeyan duwe 3 pilihan pemancar FM sing kudu dipilih: 10mW, 200mW utawa 7 Watt.

These telung pemancar FM kabeh ana ing situs web iki. Dadi tanpa adid, aku nyerahake proyek pemancar FM sing apik iki kanggo sing milih ngupayakake lan nggawe.

... lan ayo miwiti proyek kasebut!


Transmisi Transmaterter Sepuluh Milliwatt

Ayo ...

TPCB jinis dheweke gaya desain sing padha sing digunakake ing 7 Watt FM Transmitter. Priksa gambar sworo seru digital ing kaca web Watt 7. Wigati ing gambar kasebut ... kabeh komponen sing dipasang ing tembaga ... komponen lan tembaga ana ing sisih PCB sing padha. Aku mutusake nggunakake gaya iki amarga cepet banget lan gampang ganti komponen ... sajrone pirang-pirang eksperimen. Dadi, ora ana bolongan sing kudu dilatih ing PCB, kajaba ana papat bolongan sing dipasang. Nalika mirsani Cithakan PCB 10mW ing ngisor iki, ana 12 pulau tembaga (tedha ing warna oranye), sing dikubengi wilayah putih. Wilayah putih kasebut ing endi ora ana 'tembaga'. Iki minangka cara sampeyan kudu nggawe PCB. Aku duwe asil gedhe kanggo nggunakake gaya iki. Sawise nggarap, sampeyan bisa uga pengin nggawe PCB liyane ... nganggo bolongan ... apa wae sing disenengi. Nanging saran sing 'kuwat' yaiku sampeyan nggawe PCB 'pisanan' miturut pandhuane. Sampeyan bakal njamin pertunjukan apik ing pungkasane!

Go ngarepake lan cetak salinan template PCB ing ndhuwur. Wis dadi 91 mm nganti 50mm. Yen ora, kirim gambar menyang program grafis lan seret lan / utawa babagan nganti pangukuran sing tepat dirasakake. Sawise rampung, sampeyan bisa terus nggawe PCB kanthi cara sing tepat kaya cithakan kasebut. Ayo kula ujar maneh ... ana 12 pulo tembaga (sampeyan ndeleng warna oranye) ing template ndhuwur. Sekeliling pulo kasebut minangka area tembaga (ing endi sampeyan ndeleng warna putih). Cithakan ing ndhuwur kudu ditiru kanthi rapet supaya gaya gaya dakkandhakake.

When sampeyan wis ngrampungake lan rampung PCB 'tepat' anyar sampeyan, ngebor bolongan ing alun-alun alun-alun ireng ing cithakan kasebut. Banjur nyedhot kawat tembaga padhet 18 kanthi bolongan lan adol kabel kasebut ing ngarep lan bunder ing PCB. Banjur ngilangake keluwihan. Iki bakal nerusake pesawat lemah (sing ana ing ngarep PCB) sing dibutuhake ing bunder PCB.

Once wis rampung ... sampeyan bisa uga terus miwiti lan adol kabeh komponen ing PCB. Kabeh komponen didol ing posisi sing 'tegak' tegak, kajaba rong kumparan kasebut. Kanggo ndeleng komponen ing posisi ing PCB, katon ing ngisor iki ...

Pandhuan Penataan Komponen

JSampeyan cocog karo nomer ing 'Pandhuan Komponen Komponen' kanggo komponen sing ditakokake ing 'Komponen Chart'.

Chart Kompartemen

1A - 5.6K 1/2 Resistor Karbon Watt1B - .001uF Kapasitor Keramik 13 - Coil Terbit Air-inti
2 - Elektronik Mikreton 14 - 4.7pF Kapasitor Keramik
3 - 1uF Capacitor Elektrolitik 15 - 5-30 Kapasitor Variabel
4 - 4.7K 1/2 Resistor Karbon Watt 16 - 1N914 Diode
5 - 47K 1/2 Resistor Karbon Watt 17 - 1uF Capacitor Elektrolitik
6 - 1.2K 1/2 Resistor Karbon Watt 18 - PNP 2N2907 utawa Transistor MPS2907
7 - 5.6K 1/2 Resistor Karbon Watt 19 - .001uF Kapasitor Keramik
8 - 100 Ohm 1/2 Resistor Karbon Watt 20 - 4.7K 1/2 Resistor Karbon Watt
9 - Pimpin sing positif kanggo Bekalan Daya 21 - 1uF Capacitor Elektrolitik
10 - Terminal Antena 22 - NPN 2N3904 utawa Transistor MPS3904
11 - Negatif ndadékaké Sumber daya 23 - 22K 1/2 Resistor Karbon Watt
12 - Tapped Tangan ing Koil Inti Udara

Informasi gandhengane ing Transmitter

L1 minangka koil inti sing dipasang. Cukup klik Klik kene kanggo ndeleng kepiye L1 dibangun.

IYen sampeyan kaya aku lan ora duwe peralatan uji coba, liyane saka meter watt homemade lan DVM, sampeyan bisa nemokake frekuensi transmisi utama kanthi nggunakake radio AM / FM khas lan ngalih menyang FM ... banjur pindhah menyang FM ... frekuensi paling sithik ... kabeh kiwa ing sisih kiwa radio ... yaiku udakara 87 Mhz ... sing saiki wis dakaturake. Sampeyan kudu eksprimen karo iki amarga pemancar ora mung bakal nggawe frekuensi osilasi utama, nanging uga harmoni. Yen ana mung siji sinyal transmisi utama saka frekuensi sing sampeyan pengin ngirim… siji ora bakal nemoni… nanging kanthi saben sinyal utama… ana sinyal harmonik ing saben sisih utama. Bisa banget frustasi kanggo nangkep siji sinyal utama. Sampeyan bisa uga mikir yen sampeyan duwe sinyal utama, nalika nyatane, sampeyan lagi ngerteni sawetara sinyal sing ora cetha 'utama. Aku wis ngobrol karo wong babagan iki, lan dheweke ujar manawa dheweke uga bisa nemokake iki nalika nyoba njupuk sinyal utama. Dadi elinga iki ... sinyal apa wae sing menehi jarak paling adoh ... manawa, kancaku, kudu dadi sinyal 'utama' (lan dudu sawetara jupuk) saka frekuensi spesifik kasebut. Praktek lan sabar bakal dadi pitulung sampeyan!

Mikropon Elektron… Radio Shack adol mikropon iki minangka sambungan loro terminal lan sambungan telung terminal. Gunakake sambungan terminal loro. Sisih sing disambungake menyang omah mikropon yaiku sisih negatif lan terminal kasebut dituju menyang PCB. Terminal liyane yaiku sisih positif. Kajaba iku, nalika sampeyan ana ing Radio Shack kanggo item lan barang liyane sing kapacak ing ngisor iki, luwih becik milih selehake udakara 75 ohm coax kabel. Kanthi kabel iki, sampeyan bisa 'ngluwihi' dawa mikropon elektrret supaya ora cedhak banget karo circuitry. Aku duwe hak ing 3 inci, lan metu saka circuitry lan misale jek bisa nyambut gawe kanthi kajelasan; apike sirah sampeyan tetep adoh saka unit supaya ora kena pengaruh frekuensi (pirsani 'sirkuit tank' ing ngisor).

2N3904 utawa Transistor MPS3904… Transistor iki bisa dituku ing Radio Shack. Rujuk 'Pandhuan Penempatan Komponen' kanggo orientasi saben sikil transistor kasebut. Potong kabeh sikil ing transistor dadi 1/4 inci sadurunge soldering.

2N2907 utawa Transistor MPS2907… Transistor iki bisa dituku ing Radio Shack. Rujuk 'Pandhuan Penempatan Komponen' kanggo orientasi saben sikil transistor kasebut. Potong kabeh sikil ing transistor dadi 1/4 inci sadurunge soldering.

5-30pF Variasi Kapasitor… Radio Shack ora nawakake komponen iki maneh. Elektronik Mouser, ing kene AS, duwe. Bukak kaca web 7 Watt FM Transmitter kanggo ndeleng Nomer Telpon Gratis Telepon Tol. Iki minangka salah sawijining piranti sing kalebu sirkuit osilasi (umume dikenal minangka 'sirkuit tangki'). Kapasitor variabel dibutuhake supaya bisa nyetel frekuensi pangiriman tartamtu. Sampeyan bakal wicaksana kanggo ngerti carane sirkuit tank makarya ... amarga iku kapasitor variabel, bebarengan karo gulungan teras udara sing bakal sampeyan eksprimen ... supaya bisa nyekel frekuensi transmisi sing pengin. Bakal ditinggalake sampeyan supaya bisa nyetel sinyal pangiriman menyang panrima. Cukup Klik kene supaya ngerti carane nyetel pemancar yen wis digawe lan siap 'pisanan'.

Coil Air-inti sing 'tapped'… Iki minangka piranti digawe saka omah lan kudu digawe sampeyan. Cukup Klik kene kanggo pambangunan kumparan Iki minangka salah sawijining piranti sing kalebu sirkuit osilasi (umume dikenal minangka 'tank circuit'). Koil dibutuhake supaya bisa nyetel frekuensi ngirim tartamtu. Sampeyan bakal wicaksana kanggo ngerti carane sirkuit tank kasebut ... amarga iki Coil Air-inti 'Tapped', bebarengan karo Kapasitor Variabel 5-30pF, sampeyan bakal nyoba karo ... supaya bisa nangkep frekuensi ngirim spesifik sing pengin. Bakal ditinggalake sampeyan supaya bisa nyetel sinyal pangiriman menyang panrima. Cukup Klik kene supaya ngerti carane nyetel pemancar yen wis digawe lan siap 'pisanan'.

Diode 1N914... Piranti kasebut bisa dituku ing Radio Shack. Mirsani polaritas nalika dioda. Katod (ing sisih negatif saka diod) menyang lemah.

4.7pF Kapasitor Disk tetep… Iki minangka kapasitor sing ora polarisasi, tegese ora masalah sing digunakake kanggo panggonan seko. Cukup, siji sikil menyang emper MPS2907 lan sikil liyane menyang pemungut MPS2907. Jauhake jarak sikil ora luwih saka 1/8 inci menyang transistor kasebut.

Resistor 27K... Resistor tartamtu iki ora bakal ditemokake ing Radio Shack. Mula, tuku 5.6K lan resistor 22K lan lebokake ing seri ing PCB. Ohmage bakal cedhak. Aku ora weruh ora ana owah-owahan ing audio kanthi nggunakake metode iki.

Antena... Aku wis nggunakake antena papat nganti limang sikil ing unit iki lan sumunar kanthi becik. Sampeyan bisa tuku antena teleskopisik papat utawa limang sikil saka Radio Shack. Pilihan liyane bisa dadi loro gantungan jaket lurus sing dipateret banjur dipotong nganti 5 kaki.


lan pungkasane…

Once sampeyan wis rampung nggawe unit kasebut, wis siap ditata sekitar 88 Mhz. Tegese iki minangka mburi band paling sithik saka band siaran FM. Temokake panrima FM portebel lan gathukan nganti sekitar 88 MHz. Banjur pasangake radio panrima FM udakara 50 kaki saka pemancar. Nguripake volume kira-kira setengah ing panrima. Banjur wiwiti kapasitor variabel sampeyan ing pemancar, nalika ngomongake, milih swara sampeyan ing panrima. Yen sampeyan wis ngerti babagan frekuensi spesifik sampeyan, lan puas karo pangrungon, kumpul karo kanca lan metu menyang negara utawa wilayah terbuka sing akeh lan ndeleng sejatine unit bisa ngirimake. Sampeyan tetep nganggo pemancar nalika ngomong ing mikropon lan kanca sampeyan mboko sithik mlaku adoh saka sampeyan nalika nyekel panrima. Dakkandhani yen diangkat munggah lengen… yen swarane ora bisa dirungokake. Banjur sampeyan bakal duwe ide sing luwih jelas babagan sejatine unit sampeyan bakal ngirim. Elinga kabeh jenis alangan saka 'line-of-sight' gegayutan karo pemancar lan panrima. Nulis layang kula lan wenehi ngerti kepiye kedadeyan. Aku pengin sampeyan kabeh sing paling apik. Lan kancaku ...

… Ayo proyek diwiwiti!