News

Apa prinsip pemancar radio FM digital?

Digital FM Transmitter duwe bedane penting saka Transmisi FM Analog.

Singkat, Analog FM Transmitter nggunakake teknologi analog VCO + PLL, nanging Digital FM Transmitter nggunakake teknologi digital radio digital nirkabel DSP + DDS, diagram kaya ing ngisor iki:

20180911143151106

Prinsip Kerja:

Transmisi FM Digital kalebu 6 bagean modul: modul Input Tandha Audio; Modul Proses Signal Digital; Modulasi FM Digital lan modul Filter Pass Pass; Penguat daya output lan modul saringan pass-low; Modul Interaksi & Komunikasi Manungsa lan modul Power Supply & Circuit.

Modul Input Audio Audio: Nampa sinyal input audio lan input digital audio (AES / EBU). Sinyal audio analog diowahi dadi konversi digital liwat (A / D), banjur input DSP. Input audio digital DSP langsung. DSP bakal milih sinyal sing bisa dadi sinyal audio input.

Modul Proses Signal Digital: Iki minangka bagian utama ing Exciter / Transmitter, inti yaiku prosesor sinyal digital 550MHz (DSP), DSP iki bisa dikontrol dening piranti lunak lan ngolah sinyal audio digital kanggo entuk imbuhan; panyaring digital; penekanan digital; pilot digital dumadi; digital stereo coding, lan banjur nggawe arus sinyal komposit stereo, sawise operasi matematika, aliran kasebut bakal dimodifikasi menyang aliran baseband FM exciter, bakal dadi sinyal aliran FM digital, sinyal aliran iki bakal dikirim menyang Sintesis Digital DigitalHHz Direct (DDS) , banjur ganti dadi RF Signal FM.

Modulasi FM Digital lan Band Pass Filter: Intine saka unit iki yaiku Direct Synthesizer Digital (DDS), nampa sinyal aliran FM digital saka DSP, lan banjur gawe sintesis karo sinyal RF FM digital liwat synthesizer frekuensi langsung internal, digital internal / konverter analog bisa nggawe sinyal modulasi FM FM, pungkasane entuk sinyal RF FM murni saka Band-pass Filter.

Penguat daya output lan modul saringan low-pass: Unit iki ditutup kanthi otomatis Gain Control (AGC) FM RF amplifier lan low filter pass circuit. Iki bisa njamin tenaga output setelan tetep suwe sajrone kerja.

Modul Interface Man & Mesin Manungsa: Unit iki nggunakake siji-ing-Chip (SOC) sistem kinerja sing dhuwur kanggo ngolah Interface / Transmitter Man-mesin Interface; Koleksi data operasional; Perlindhungan weker; Komunikasi lan fungsi liyane. Kabeh tatanan operasi yaiku input kanthi tombol; Layar LCD lan Status Transmitter tampilan cahya. Bisa nggunakake RS232 / RS485 / CAN / TCPIP antarmuka komunikasi nyambung karo PC remot kanggo transmisi data lan fungsi kontrol remot.

Modul Sumber Daya & Sirkuit: nyedhiyakake listrik voltase stabil DC kanggo saben unit fungsi ing Transmitter.

Ninggalake a Reply