News

Kepiye Nggawe Cover Circuit Circuit FM 3KM-5KM?

FMUSER FM pemancar wis digunakake ing saindenging jagad kanggo komunikasi. Kesederhanaan mbangun sirkuit FM dadi populer ing antarane teknik modulasi liyane. Dina iki aku wis nemoni sirkuit pemancar FM sing cacahe sekitar 3 Km udakara. Diagram sirkuit cantik amba lan aku ora bisa pas menyang kaca web iki. Klik kanggo ndeleng gambar resolusi gedhe. Ayo menyang bagean digunakake ing sirkuit iki.

FM-pemancar

Cara Nggawe TRANSMITTER FMUSER FM:

Ana pirang-pirang komponen lan bagean ing sirkuit iki, supaya aku tetep gampang nerangake. Iki minangka pemancar FM sing berkualitas kanthi frekuensi stabil sing digawa dening osilator sing diowahi, sing bener ana loro osilator sing dibangun ing sekitar Q2 lan Q3 sing digunakake sekitar 50MHz nalika anti fase. Output dijupuk ing loro kolektor, ing endi frekuensi saka loro osilator gabungke kanggo nggawe sinyal 100MHz. Iki bakal nyedhiyakake stabilitas sing luwih gedhe tinimbang para pengayun pungkasan sing normal.

Modulasi ditindakake liwat varicap D1 / D2 dobel lan kapasitor C8. Kanthi ngganti voltase bias mbalikke ing varicap (miturut sinyal input) sampeyan kudu ngganti kapasitas supaya frekuensi résonansi sirkuit tank. Iki ndadékaké modulasi frekuensi sinyal input sakbenere. Output panggung osilator / modulator diwenehi panganan menyang kelas A panggung pembangun sing dibangun nggunakake transistor Q4. Sinyal output luwih dikuatake kanthi menehi panganan menyang kelas amplifier daya C sing dibangun sekitar Q5.

Saiki feed sinyal output saka Kelas C kanggo saringan pass rendah digawe saka seri Kapasitor lan Induktor. Iki ditindakake supaya bisa entuk spurs harmonik paling murah ing output sadurunge dipasrahake ing antena. Aku wis nambah indikator LED D3 sing nuduhake manawa sampeyan lagi ngirim lan kabeh mlaku. Yen LED ora murup, apa wae sing salah karo skema. Masalah biasane ana ing bagean osilator (mung kanggo diwenehi tandha). Uga aku bisa ngilangi meh kabeh kapasitor variabel, nanging sing cocog, amarga skema asli duwe kapasitor variabel sing luwih akeh lan angel kanggo ngapiki kabeh.

KANGGO JAWA KIRI FM:

Kekuwatan sinyal output ing sirkuit FM iki yaiku 2.5W. Ing sinyal 2.5W FM bisa nutupi jarak jarak 5 - 7 Km kanthi garis sing apik. Lan ing skenario paling apik, bisa uga udakara 10km. Dadi aku percaya bakal nyatakake manawa sirkuit iki bakal nutupi kisaran 3 Km sanajan ing kahanan eksternal utawa paling ala.

Litar iki dirancang kanggo sistem panrima FM ing Eropa sanajan bisa uga ing Amerika, mula aku ora yakin manawa kualitas audio bakal tetep padha. Iki kedadeyan saka kasunyatan manawa aku wis nggunakake preemphasis 50us sing minangka standar Eropa lan AS nganggo 75 preemphasis.

TIP PCB:

Nalika mbangun sirkuit iki, ana sawetara pertimbangan PCB sing kudu sampeyan tindakake. Penting banget kanggo nggunakake pesawat ing lemah tinimbang rel lemah nalika nganggo sistem kasebut. Iki nambah wilayah lan stabilitas. Sampeyan uga bisa nggawe balun sadurunge garis feed antena kanthi coaxing 3 utawa 4 giliran kabel coaxial kanthi dawane 21 inci. Akibaté, iki bakal nggawe sworo resonan kanggo kothak listrik sing mili ing cangkang njaba kabel, lan nyegah menyang bagean antena, sing ora dikepengini.

Manungsa waé:

  • Aja miwiti pemancar tanpa mbukak.
  • Yen sampeyan ora nyambung antena, nyelehake resistor beban dummy 50ohm kanthi 2W (karbon, ora tatu luka) lan uji sirkuit sampeyan.

Muga-muga sampeyan kabeh seneng karo proyek iki, coba coba iki lan kirimake asil sampeyan. Kanggo pitakon, gunakake kothak komentar ing ngisor iki, aku bakal seneng njawab. Sugeng nggawe DIY

Yen sampeyan pengin tuku a fm pemancar lan mbangun stasiun radio, kepiye hubungi kula. Engineer kita bakal menehi solusi.

OK

Ninggalake a Reply